ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Αγαπητοί συμμετέχοντες,


Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος μαζί με τις θερμές ευχές μας για τις γιορτές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η μετάβαση των περισσοτέρων συμμετεχόντων στο Βόλο, θα ολοκληρωθεί στις 3/1/2014 μέχρι το απόγευμα, όπου και  θα προσφερθεί δείπνο στο χώρο του Ξενοδοχείου Domotel Ξενία Βόλου, από τις 19:00-20:30. Η εκπαίδευσή σας ξεκινάει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 9:30 π.μ. . Συνιστάται άφιξη στους χώρους της εκπαίδευσης μέχρι 9:00. Η προσέλευση σας στο χώρο, η εγγραφή και η παραλαβή του υλικού προτείνεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 9:20. Στις 9:30 θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί σύμφωνα με το πρόγραμμα και η παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Αργύρη Περουλάκη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει οργάνωση των εκπαιδευομένων σε δύο ομάδες και τοποθέτηση στις αίθουσες εργασίας. Από τις 12:00 ως τις 18:30 θα ακολουθήσουν διαλέξεις, workshops και βιωματικά εργαστήρια. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο site www.teachers4europe.gr  Στις 20.00 θα προσφερθεί δείπνο καλωσορίσματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Τις υπόλοιπες ημέρες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 09:00 και ολοκληρώνεται στις 18.30. Παρακαλούμε η προσέλευσή σας στις αίθουσες να ολοκληρώνεται τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, ώστε να τηρείται το ωρολόγιο πρόγραμμα, να παρέχεται η δυνατότητα στους εισηγητές να είναι ακριβείς ως προς την ύλη τους και να εξυπηρετούνται οι  συμμετέχοντες  που ταξιδεύουν μετά το τέλος των μαθημάτων. Στην περίπτωση που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι κάποια ημέρα μπορεί να καθυστερήσει η προσέλευσή σας ή ενδέχεται να απουσιάσετε, παρακαλούμε ζητήστε από τη γραμματεία την ειδική φόρμα, που έχει σκοπό την ενημέρωση των εισηγητών, καθότι η τήρηση του παρουσιολογίου είναι υποχρεωτική.

Από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια του προγράμματος και σε χρόνο και χώρο που θα σας υποδείξει η ομάδα έργου θα τακτοποιηθούν οι διαδικασίες των πληρωμών της μετακίνησης και της μετάβασης στην εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό παρακαλείστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα παραστατικά και το IBAN του λογαριασμού σας (σας συνιστούμε να έχετε μια φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του τραπεζικού σας βιβλιαρίου) όπου θα γίνει η κατάθεση.

Όλες τις ημέρες του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι χωρισμένοι σε δυο ομάδες Α, Β. Η ομάδα έργου θα σας ενημερώσει κατά την έναρξη του προγράμματος για την κατανομή των εκπαιδευομένων σε ομάδες. Θα σας παρακαλούσαμε να έχετε μαζί σας, εφόσον είναι δυνατόν, φορητό υπολογιστή, ipad, tablet κτλ προκειμένου να γίνει σύνδεση με την ασύρματη wi-fi παροχή στον τόπο εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6/1/2014 στις 17:30.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Oι οδηγίες πρόσβασης στο forum συζητήσεων παρέχονται στο site www.teachers4europe.gr, στο οποίο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις προηγούμενες δράσεις, το εκπαιδευτικό υλικό, το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σας, τις σημειώσεις των εισηγητών και την πλατφόρμα επικοινωνίας όπως διαμορφωθήκαν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγράμματος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στο οριζόντιο μενού επιλογής, πατώντας την επιλογή «ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ», επιλέγετε «Η ΔΡΑΣΗ 2012-1013» ή/και «Η ΔΡΑΣΗ 2011-1012» και από το αναδυόμενο μενού επιλέγετε τον σύνδεσμο «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ». Εμφανίζεται τότε η περιοχή του εκπαιδευτικού υλικού. Τα αρχεία του εκπαιδευτικού υλικού (word ή pdf) χωρίζονται σε ενότητες. Ο διαχωρισμός σε ενότητες έγινε σύμφωνα με το θεματικό περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού. Πατώντας επάνω σε μία κατηγορία από τη λίστα, αναδύεται παράθυρο με τα περιεχόμενά της. Πατώντας πάνω στον τίτλο του αρχείου μπορείτε να "κατεβάσετε" το αρχείο στον υπολογιστή σας και να δείτε τα περιεχόμενά του.

Σημείωση: Οι νέες παρουσιάσεις θα αναρτηθούν την επομένη ημέρα των εισηγήσεων, ενώ στη διάθεσή σας βρίσκεται το υποστηρικτικό υλικό.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο της εκπαιδευτικής δράσης Teachers 4 Europe και παράλληλα έναν ψηφιακό τόπο κατάθεσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών, επικοινωνίας και συνεργασίας αξιόλογων εκπαιδευτικών και ενημέρωσης σε επίκαιρα θέματα που άπτονται του προγράμματος. Για τους παραπάνω λόγους συνίσταται η τακτική είσοδος των μελών, ο εποικοδομητικός διάλογος μέσω των forums, η συνεργασία με τους επιβλέποντες εισηγητές, η αξιοποίηση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, ο εμπλουτισμός της δεξαμενής ιδεών που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας. Τα εργαλεία αυτά θα σας δοθούν προς αξιοποίηση και κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών επιμορφώσεων που θα οργανώσετε με το πέρας του προγράμματος. Με αυτό τον τρόπο, μέσω της επίσημης πλατφόρμας προάγεται ο δημιουργικός διάλογος, η επικοινωνία, οι συνεργασίες, η ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση καλών πρακτικών ενώ παράλληλα διατίθεται η επιστημονική καθοδήγηση των εισηγητών και πλούσιες πηγές, άμεσα αξιοποιήσιμες στην σχολική τάξη.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία των φόρουμ μπορείτε να βρείτε στο site στο μενού <ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ>

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ

Το ξενοδοχείο Domotel Ξενία Βόλου βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου,   επί  της οδού Πλαστήρα

Προκειμένου να μετακινηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες λεωφορειακές γραμμές:

Από το Κ.Τ.Ε.Λ. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Α.Ε.

1.     Γραμμή 1: Άναυρος- Νέα Ιωνία, ή εναλλακτικά

2.     Γραμμή 5: Τέρμα Λεχώνια- Πλατανίδια

Από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου

Γραμμή 1: Άναυρος- Νέα Ιωνία

Επισημαίνουμε πως οι στάσεις των αστικών λεωφορείων στην πόλη του Βόλου δεν είναι ονοματισμένες. Για το λόγο αυτό σας συνιστούμε προς εξυπηρέτησή σας, να ενημερώσετε τον οδηγό για τη στάση του ξενοδοχείου Domotel Ξενία, η οποία είναι επί της οδού Φιλίππου.

Διατίθεται χάρτης οδηγιών google map στον διαδικτυακό σύνδεσμο: http://www.domotelxeniavolouhotel.com/el/find-us.html

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ & ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Μετακίνηση με αεροπλάνο: τα έξοδα της αεροπορικής μετακίνησης , όπου απαιτούνται, καλύπτονται με απευθείας πληρωμή από την ομάδα έργου στο ταξιδιωτικό γραφείο που έχει αναλάβει τις αεροπορικές μετακινήσεις των συμμετεχόντων

  • Το αεροπορικό εισιτήριο (οικονομική θέση)  από τον τόπο διαμονής σας προς την Αθήνα με επιστροφή (άφιξη 3 Ιανουαρίου και αναχώρηση 7 Ιανουαρίου 2014) θα σας σταλεί ηλεκτρονικά από το ταξιδιωτικό γραφείο. Για οποιεσδήποτε αλλαγές στο ναύλο του εισιτηρίου, οι οποίες θα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ταξιδιωτικό γραφείο(2310 231168 - κα Καραγεωργάκη  Σοφία)

Μετακίνηση με Ι.Χ., πλοίο, τρένο ή με ΚΤΕΛ - πληρωμή βάσει αποδείξεων :

  • πληρωμή βάσει της τιμής ΚΤΕΛ για αντίστοιχη διαδρομή μέσω web banking στον αντίστοιχο λογαριασμό ΙΒΑΝ που θα μας υποδείξετε από τον τόπο διαμονής προς το Βόλο με επιστροφή  (άφιξη 3 Ιανουαρίου και αναχώρηση 7 Ιανουαρίου 2014 από το πρωί)
  • 3 ή 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ - σε μονόκλινο δωμάτιο – με πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό  & βραδινό γεύμα) στον ίδιο χώρο. Δεν καλύπτονται λοιπά έξοδα των συμμετεχόντων  (π.χ. χρήση κυλικείων, τηλεφωνήματα,  χρήση mini bar, επέκταση των ημερομηνιών ή επέκταση των ατόμων που θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο ,κ.α.) Για οποιεσδήποτε αλλαγές στις κρατήσεις των δωματίων, οι οποίες θα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ (24210-92700)
  • Δεν καλύπτεται η κατανάλωση αλκοόλ στα γεύματα

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με εκτίμηση,
 Η Ομάδα Έργου