Οδηγίες για το Forum

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FORUM

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ GOOGLE CHROME http://ezdroje.muni.cz/vzdaleny_pristup/images/chrome_logo.gif

*Αν  δεν θυμάστε τον κωδικό σας μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί στο mail που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στο πρόγραμμα από το ίδιο σημείο που βρίσκεστε.

Κατά την έναρξη του προγράμματος, θα γίνει ο διαχωρισμός των συμμετεχόντων σε ομάδες. Καθένας από τους συμμετέχοντες στη συνέχεια θα μπορεί να δει το forum της ομάδας στην οποία ανήκει (π.χ. «1η ομάδα»). Πατώντας επάνω στον τίτλο του forum, μεταφέρεστε στα περιεχόμενά του. Από εδώ μπορείτε είτε να κάνετε κλικ σε κάποια από τις ήδη υπάρχουσες δημοσιεύσεις για να διαβάσετε το περιεχόμενό της και να δείτε τις απαντήσεις / ερωτήσεις άλλων χρηστών, είτε  να δημοσιεύσετε τη δική σας απάντηση ή απορία. Προκειμένου να διαχειριστείτε την εφαρμογή «ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ» μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα
Πλοηγηθείτε στην κατηγορία που ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε το νέο σας μήνυμα. Στην κορυφή της λίστας είναι ένα κουμπί με την ένδειξη «Νέο θέμα».
alt  
Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να ξεκινήσει το δικό σας θέμα. Απλά πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και πατήστε "Υποβολή".
alt

Απάντηση σε υπάρχον μήνυμα
Επιλογές κουμπιών απάντησης στο Forum
alt

  • Γρήγορη Απάντηση - αυτό φέρνει μια μικρή περιοχή κειμένου, όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε γρήγορα μια σύντομη απάντηση. Πατήστε "Υποβολή" όταν τελειώσετε την πληκτρολόγηση την απάντησή σας.

Για ακύρωση επιλέξτε το αντίστοιχο κουμπί και δεν θα δημοσιευθεί τίποτα, ανεξάρτητα εάν έχετε πληκτρολογήσει κάτι ή όχι.

  • Απάντηση - Αυτή είναι η τυπική μέθοδος με την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε, όταν θέλετε να απαντήσετε σε ένα θέμα. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το μήνυμα της απάντησής σας θα συμπληρώνεται αυτόματα με τον τίτλο του αρχικού μηνύματος. Πληκτρολογήστε την απάντησή σας και πατήστε το πλήκτρο "Προεπισκόπηση" κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας, αν θέλετε να δείτε το μήνυμα σας πριν από την υποβολή. Όταν τελειώσετε την επεξεργασία και είστε ικανοποιημένοι με το μήνυμα σας πατήστε το "Υποβολή".
  • Παράθεση - Αν θέλετε να αναφέρετε μήνυμα κάποιου άλλου μέλους είτε ολόκληρο ή μέρος του, μπορείτε απλά πατήστε το "Παράθεση" που βρίσκεται δίπλα στο "Απάντηση" κουμπί κάτω από κάθε μήνυμα. Η χρήση του κουμπιού είναι πολύ χρήσιμη αν θέλετε να κάνετε απαντήσετε σε συγκεκριμένη φράση ή να υπογραμμίσετε ένα προηγούμενο μήνυμα. Μόλις πατήσετε το κουμπί Παράθεση θα δείτε το ίδιο περιβάλλον επεξεργασίας που θα χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε ή να δημιουργήσετε οποιοδήποτε άλλο μήνυμα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την απάντησή σας απευθείας στο εν λόγω απόσπασμα. Όταν τελειώσετε την απάντηση, πατήστε το πλήκτρο "Υποβολή".
  • Απάντηση Θέματος - Αυτό το κουμπί λειτουργεί το ίδιο ως «Απάντηση» με την εξαίρεση ότι ο  τίτλος του μηνύματος σας θα συμπληρώνει αυτόματα το αρχική μήνυμα του θέματος. Αυτό μπορεί να είναι πρακτικό εάν στο θέμα υπάρχουν πολλές απαντήσεις όπου έχει αλλάξει το θέμα συζήτησης με την πάροδο του χρόνου, αλλά θέλετε να απαντήσετε στο αρχικό μήνυμα. Όταν τελειώσετε την απάντηση, πατήστε το πλήκτρο "Υποβολή".
  • Συνδρομή – Σε κάθε σας απάντηση στο φόρουμ αποκτάτε αυτόματα συνδρομή ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες απαντήσεις στο θέμα. Με την επιλογή αυτή μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ακόμη και αν δεν έχετε απαντήσει ο ίδιος.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα αποτελεί αναπόσπαστο e-learning εργαλείο της εκπαιδευτικής δράσης Teachers 4 Europe και παράλληλα ένα σύγχρονο ψηφιακό τόπο κατάθεσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών, επικοινωνίας και συνεργασίας αξιόλογων εκπαιδευτικών και ενημέρωσης σε επίκαιρα θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Για τους παραπάνω λόγους συνιστάται η τακτική είσοδος των μελών, ο εποικοδομητικός διάλογος μέσω των forums, η συνεργασία με τους επιβλέποντες εισηγητές, η αξιοποίηση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, ο εμπλουτισμός της δεξαμενής ιδεών που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας. Μέσω της επίσημης πλατφόρμας προάγεται ο δημιουργικός διάλογος, η επικοινωνία, οι συνεργασίες, η ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση καλών πρακτικών ενώ παράλληλα διατίθεται η επιστημονική καθοδήγηση των εισηγητών και πλούσιες πηγές, άμεσα αξιοποιήσιμες στην σχολική τάξη.