Οι μαθητές της Γ΄- Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας έμαθαν στοιχεία των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατασκεύασαν παιδιά από κάθε χώρα και μέσα από θεατρικό παιχνίδι και συζήτηση εκπροσώπησαν τη χώρα τους ως μικροί ευρωβουλευτές για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να κάνουν νέες προτάσεις για να ζούμε καλύτερα. Παράλληλα, οι μαθητές στο διάλειμμα με τη χρήση κατάλληλου ηχοσυστήματος έκαναν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας στην ουσία όσα μάθαιναν στο πλαίσιο του προγράμματος. 

 Ραδιόφωνο στο διάλειμμα:

Οι χώρες της Ευρώπης, τα παιδιά και οι αξίες


Μαρία Κουτούπη

Προϊσταμένη Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας


σε συνεργασία με την Αλκμήνη Πλατιά,

εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης


Μαθητές: Γ΄ - Δ΄ Τάξη, 13 μαθητές


Εκπαιδευτική Περιφέρεια που πραγματοποιήθηκε η δράση:

9η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας


Όνομα Επιβλέποντα Πρεσβευτή: Αγγελική Πάσχου


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι μαθητές της Γ΄- Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας γνώρισαν τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποιώντας το υλικό των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Teachers4Europe τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και από αυτό που απέστειλε το Europe Direct της περιοχής. Έφτιαξαν τα παιδιά της Ευρώπης που στο πλαίσιο παιχνιδιού φαντάστηκαν ότι συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και μίλησαν για αξίες.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ: http://archontoxorisch.blogspot.gr/p/teachers4europe-2014-2015.html


ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: πολυπολιτισμικότητα, αξίες, άνθρωποι, ραδιόφωνο


ΣΤΟΧΟΙ

Μέσα από το έργο αυτό έγινε μια προσπάθεια να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με την διαπολιτισμική διάσταση της έννοιας της Ευρώπης μαθαίνοντας στοιχεία της κουλτούρας των χωρών της Ευρώπης, να κατανοήσουν αξίες και ιδιαίτερα αυτής της συνεργασίας και να ενημερώσουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους σχετικά με αυτά που μάθαιναν.


ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Δεκέμβριος 2016 - Μάιος 2017


ΣΤΑΔΙΑ

Στάδιο Α΄

Ξεκινήσαμε να μιλάμε για την Ευρώπη με ελπίδα (Το "Γιατί" των παιδιών φέρνει την ελπίδα, Βαγγέλης Ηλιόπουλος) και έπειτα ψάξαμε για αστέρια (Τα αστέρια της Ευρώπης, Θοδωρής Παπαϊωάννου)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στάδιο Β΄

Χρήση των Τ.Π.Ε. και υλικού μαθητών από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι μαθητές να αντλήσουν πληροφορίες για τις χώρες της Ε..Ε. με τη σειρά της ένταξή τους.