ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η παρούσα ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη μόνο για λόγους αρχείου και δεν ανανεώνεται.

"Γιατί φεύγεις; Η γη έχει χώρο για όλους μας"

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης Τ4Ε, υλοποιήσαμε με τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Σουφλίου τετράμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γιατί φεύγεις; Η γη έχει χώρο για όλους μας»

Τα θέματα με τα οποία κυρίως ασχοληθήκαμε ήταν: το περιβάλλον που κινδυνεύει, τα ζώα που ζουν στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα, με τα ζώα υπό εξαφάνιση.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, τα παιδιά γνώρισαν όλα τα είδη υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη,  προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, δραστηριοποιήθηκαν, προσπάθησαν να βρουν λύσεις, έμαθαν να προσφέρουν την βοήθειά τους σ’ αυτά.

Τα παιδιά κατάφεραν να αναπτύξουν δεξιότητες και να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις και συμπεριφορές που σχετίζονται με το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα να κατανοήσουν τη σημασία της συνύπαρξης και της συνεργασίας όλων των κατοίκων της Ευρώπης πάνω σε θέματα που έχουν οικολογικό ενδιαφέρον

Μάθαμε τι είναι η Ευρώπη, που βρίσκεται, από ποιες χώρες αποτελείται, ποιες είναι οι σημαίες τους, τα σημαντικότερα μνημεία τους και ποια ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν σε κάθε χώρα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το γνώριμο, κοντινό δάσος της Δαδιάς όπου ζούνε οι γυπαετοί, αρπακτικά πουλιά  που κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν.

Σ’ αυτό το όμορφο, ευρωπαϊκό μας ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγός και συνοδοιπόρος ήταν μια νεραϊδούλα που μας καθοδηγούσε και μας φανέρωνε καινούριους στόχους και προορισμούς.