1η Ανακοίνωση – Πρόσκληση υποβολής εργασιών

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε., Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ) και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας το:

3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

 

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Πάμε Ζάππειο... για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα!»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με τη συμμετοχή του δικτύου Teachers4Europe, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε με το σχολείο σας τα εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής: «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», για μαθητές Π/θμιας εκπαίδευσης, και «Κάν’το Σωστά» για μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης, από 9 έως 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ελλάδα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, ώστε να ανατρέψουμε τις κακές πρακτικές των σημερινών και αυριανών οδηγών.

Το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» διαρκεί 1 διδακτική ώρα και μπορούν να το παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δύο τμήματα (έως 30 μαθητές ανά τμήμα).

Το πρόγραμμα «Καν’το Σωστά» διαρκεί 3 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση των προσομοιωτών της Κινητής Μονάδας (NEST) του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 80 μαθητές.

Και τα δύο προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής εδώ

Για να εξασφαλισθεί η βέλτιστη συμμετοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Tο Πανεπιστήμιο Πειραιώς φιλοξένησε το πρόγραμμα "Teachers4Europe Ambassadors 2016-17". Το πρόγραμμα υλοποιεί η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τη δράση υποστηρίζει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Έδρα Jean Monnet για τις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία.

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η επιλογή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στην Εκπαιδευτική Δράση "Teachers 4 Europe 2016-2017".

Συνημμένους θα βρείτε τους καταλόγους των επιλεγέντων.

 

Παρακαλώ δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Παρακαλώ δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Με σκοπό να έρθετε σε επικοινωνία με τον Α4Ε σας, παρακαλούμε δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ

Τo επιτραπέζιο παιχνίδι μας «Στον αστερισμό της Ευρώπης», επιστρέφει και προσφέρει στα παιδιά ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει ένας από τους παίκτες πρώτος στις Βρυξέλλες όπου απαντώντας στην τελευταία ερώτηση κερδίζει την παρτίδα. Το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 6 παίκτες.

Europe Constellation 01 Tabloid

Europe Constellation 02 Cards

Europe Constellation 03 Box

Europe Constellation 04 Country Cards

Europe Constellation 05

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η επιλογή των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στην Εκπαιδευτική Δράση "Teachers 4 Europe 2015-2016". Συνημμένους θα βρείτε τους καταλόγους των επιλεγέντων.

H εκπαίδευση των επιλεγέντων, όπως θα παρατηρήσετε, θα πραγματοποιηθεί σε 2 Ομάδες: Μία στην Αθήνα - Ομάδα Επιμόρφωσης Α., και μία στη Θεσσαλονίκη - Ομάδα Επιμόρφωσης Β. Ο διαχωρισμός έγινε με βάση την Περιφέρεια του σχολείου τους.

Η επιμόρφωση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες που ακολουθούν:

 • Ομάδα Επιμόρφωσης Α – Αθήνα 16 -17/01/2016
 • Ομάδα Επιμόρφωσης Β – Θεσσαλονίκη 23 - 24/01/2016 *

Ζητάμε συγγνώμη για την αλλαγή στις ημερομηνίες που αναγκαστήκαμε να πραγματοποιήσουμε.

Όσοι από τους επιλεγέντες δεν μπορούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν εγκαίρως για να αντικατασταθούν.

*Λόγω διοικητικών διαδικασιών οι ημερομηνίες που αφορούν την Ομάδα Β δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν ακόμα και ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή.

Ομάδα Επιμόρφωσης Α - Αθήνα

Ομάδα Επιμόρφωσης Β - Θεσσαλονίκη

Έχοντας ήδη δρομολογηθεί, με τη βοήθεια όλων (Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, t4e & Πρεσβευτών) και το 2ο τεύχος του Β τόμου του περιοδικού t4e journal είναι ώρα να αρχίσουμε τη διαδικασία υποβολής των άρθρων για το 1ο τεύχος του Γ τόμου.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση "Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σήμερα" του Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα .katevaste to pdf

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τον οδηγό για Εκπαιδευτικούς για τη μελέτη της δημιουργίας, της εξέλιξης και της σύγχρονης πορείας της ΕΕ «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στον Σύγχρονο Κόσμο, Δημιουργία - Εξέλιξη - Προοπτική», μια πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο με τη συμβολή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.katevaste to ekpaideutiko programma

Έχοντας ήδη δρομολογηθεί, με τη βοήθεια όλων (Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, t4e & Πρεσβευτών) και το 1ο τεύχος του Β τόμου του περιοδικού  t4e journal  είναι ώρα να αρχίσουμε τη διαδικασία υποβολής των άρθρων για το 2ο τεύχος του Β τόμου. Όσοι επιθυμείτε να γράψετε άρθρο ή/και να να ασχοληθείτε με την επιμέλεια των κειμένων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα που ακολουθεί, ως τις 15/02/2015 και ώρα 24.00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «TEACHERS 4 EUROPE 2014-2015»


Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσκαλεί, το 2014-2015, τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2014-2015».

Στόχος της δράσης είναι να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευόμενους, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της παρακολούθησης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πράξης, οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν, μέσα στα σχολεία που εργάζονται αλλά και μέσα από οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα ασκούν και αφορά ευρύτερα στην κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί καλούνται να παρακολουθήσουν προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις σε εκπαιδευτικά κέντρα στους όμορους με τα σχολεία τους νομούς, και τις οποίες θα συγκαλούν οι αντίστοιχοι πρεσβευτές της Δράσης teachers4europe, το Φεβρουάριο 2015. Στη συνέχεια θα υλοποιήσουν μέσω πρακτικής εφαρμογής στα σχολεία όπου εργάζονται, εργασίες (in-class projects) με τους μαθητές τους, τις οποίες θα ολοκληρώσουν τέλη Απριλίου 2015. Οι τελικές παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις τελετές λήξης της Δράσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, και θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πρωτεύουσες της περιφέρειας που θα προσδιοριστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η επιμόρφωση έχει τη μορφή αποκεντρωμένης και ευέλικτης παρακολούθησης. Η ενδοσχολική επιμόρφωση αφορά στο διδακτικό προσωπικό δικτύου όμορων σχολείων και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των Πρεσβευτών Teachers4Europe ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση θα είναι δωρεάν, ενώ δεν θα υπάρχει αποζημίωση για τη μετακίνηση των εκπαιδευόμενων στα επιτόπου εκπαιδευτικά κέντρα και στις τελετές λήξης. Το κόστος της μετακίνησης θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ ή/και επισκεφτείτε το www.teachers4europe.gr

 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

 

Διαβάστε εδώ όλη την πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Τ4Ε AMBASSADORS) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ TEACHERS4EUROPE 2014-2015


Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το 2014-2015 προσκαλεί τους ενεργούς Τeachers4Εurope καθώς και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ενίσχυση της δράσης Τeachers4Εurope και να λειτουργήσουν εθελοντικά ως πρεσβευτές της ιδέας και πολλαπλασιαστές των στόχων του Τeachers4Εurope (Τ4Ε).


Στόχος είναι να ενισχυθεί το δίκτυο των Τ4Ε μέσω της επιλογής και εκπαίδευσης σε πρώτη φάση πρεσβευτών Τ4Ε σε τοπικό επίπεδο. Σε δεύτερη φάση, οι εκπαιδευμένοι πρεσβευτές Τ4Ε θα ενεργήσουν ως πολλαπλασιαστές και θα υποστηρίξουν μια σειρά επιμορφώσεων/εργασιών με τους υποψήφιους Τ4Ε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή τους.


Οι πρεσβευτές στη δεύτερη φάση μαζί με τους νέους υποψήφιους Τ4Ε που θα επιλεγούν σε επόμενο στάδιο, θα δημιουργήσουν μια ολιγομελή ομάδα επιμόρφωσης/εργασίας προκειμένου να οργανώσουν την περαιτέρω διάδοση των στόχων του προγράμματος με τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της περιοχής τους (συναδέλφους, γονείς, μαθητές).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερεις διακριτές διαδικασίες:

 1. Επιλογή των υποψηφίων Τ4Ε πρεσβευτών, από Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 μέχρι την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2014
 2. Εκπαίδευσης των υποψήφιων Τ4Ε Ambassadors, από Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015
 3. Επιλογή των νέων Τ4Ε τον Ιανουάριο 2015 και διεξαγωγή των τοπικών επιμορφώσεων/εργασιών από Φεβρουάριο 2015 μέχρι τέλη Απριλίου 2015
 4. Παρουσίαση των εργασιών στις τάξεις των Τ4Ε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν, αρχικά να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών εξ αποστάσεως μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.teachers4europe.gr κατά τις ημερομηνίες 1 Δεκεμβρίου 2014 – 21 Δεκεμβρίου 2014.


Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκπαίδευση διάρκειας 20 ωρών με φυσική παρουσία, σε εκπαιδευτικό κέντρο στις ημερομηνίες 3,4,5 Ιανουαρίου 2015.

Η επιλογή των νέων Τ4Ε θα ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Ιανουαρίου 2015 και η επιμόρφωση των νέων υποψηφίων Τ4Ε θα πραγματοποιηθεί από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 2015.


Μέχρι το τέλος της χρονιάς 2014 - 2015 θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες πρεσβευτές Τ4Ε θα υλοποιήσουν εθελοντικά τις προκαθορισμένες επιμορφώσεις/εργασίες στην ευρύτερη περιοχή όπου εργάζονται καθώς επίσης και μέσω της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τους διατεθεί, με στόχο να εμφυσήσουν στους νέους συμμετέχοντες υποψήφιους Τ4Ε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ενδιαφέρον για την κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω των επιμορφώσεων/εργασιών.


Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το www.teachers4europe.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014


 

Διαβάστε εδώ όλη την πρόσκληση


 

Αγαπητοί t4και πρεσβευτές γεια σας.


Ελπίζω να περάσατε όμορφα κατά την περίοδο των διακοπών και να ξεκουραστήκατε.
 Έχουμε ευχάριστες εξελίξεις στο χώρο των εκδόσεων !!! Εκτός από το περιοδικό μας που κυκλοφορεί κάθε 4 μήνες με πραγματικά μεγάλη επιτυχία, θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε μικρότερες αυτοτελείς εκδόσεις με συγκεκριμένη θεματολογία. Ειδικότερα, σε συνεννόηση με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, όσοι έχουν την διάθεση αλλά και την ευελιξία να δημιουργήσουν 'θεματικά πακέτα' δηλ μικρά ηλεκτρονικά αρχεία που θα μπορούν να μετατρέπονται με τη βοήθεια ειδικού σε ολιγοσέλιδα (τετρασέλιδα) έντυπα με θεματολογία που προτείνεται ήδη από λίστα ή με δική τους επιλογή, μπορούν από τώρα να το κάνουν. Πώς θα γίνει αυτό? Επιλέγοντας τη θεματική που μας ενδιαφέρει και αποτυπώνοντας με κείμενα και εικόνες εκείνα τα σημεία που αποτελούν την ουσία της. Για λόγους ευκολίας ο πιο δόκιμος όρος για την ονομασία του νέου αυτού υλικού είναι το «θεματικό πακέτο» (kit).

 

Κάθε θεματικό πακέτο (KIT)

1. έχει πρωτίστως ευρωπαϊκή, αλλά και άλλη (τοπική, εθνική , παγκόσμια) διάσταση 

2. σχετίζεται με ένα θέμα

3. δίνει πληροφορίες και παραπομπές 

i. για τη θεματική που μελετά (δομικά και παιδαγωγικά στοιχεία)
ii. για τα φαινόμενα ή/και τις κατηγορίες προσώπων και πραγμάτων που αφορά
iii. για τα προβλήματα που το χαρακτηρίζουν αλλά και τις λύσεις τους 

iv. για τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τις προοπτικές που σχετίζονται με   

το συγκεκριμένο θέμα

v. για την ομάδα στην οποία απευθύνεται και τους στόχους που καλείται να εξυπηρετήσει

vi. για την παιδαγωγική αξία της χρήσης του από άλλα σχολεία ή εκπαιδευτικούς (εκπαιδευτικό εργαλείο)

vii. για την προστιθέμενη αξία του ως διδακτικό ή/και ενημερωτικό μέσο

4. έχει συγκροτημένη δομή, ανάλογη των αναγκών και των προσδοκιών των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών

5. θα αναρτάται σε ειδικό χώρο της ιστοσελίδας του περιοδικού ώστε να είναι ορατό και εύχρηστο σε όλους.

Τα πιο επίκαιρα, συγκροτημένα και άρτια πακέτα, (από ένα έως τρία ετησίως) με βάση την διαθεσιμότητα πόρων της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, θα γίνουν έντυπα και θα διανεμηθούν στα σχολεία των Τ4Ε και Α4Ε.

Η τελική διαμόρφωση των πακέτων θα γίνει από ειδικό Graphic Designer, συνεργάτη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

 

Οι δημιουργοί των πακέτων:

1.Θα είναι t4e & πρεσβευτές (ή ομάδα από t4e & πρεσβευτές)

2. Θα υπογράφουν τη δουλειά τους

3. Αν δηλώσουν από την αρχή του έτους την πρόθεση να δημιουργήσουν πακέτο μπορούν    

να απαλλαγούν από την ετήσια εργασία τους

Τα πακέτα που θα δημιουργηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως έχουν ή να προσαρμοστούν στο διδακτικό πλαίσιο του κάθε σχολείου

 

Προτεινόμενες κατηγορίες θεματικών:

• Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Πολιτικές (κυρίως ευρωπαϊκά έτη, το 2015 είναι το έτος για την Ανάπτυξη για τον τρίτο κόσμο, 

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2014-0269+0+DOC+XML+V0//EL&;language=EL
• Πολιτισμός (η καθημερινή ζωή, παλιά και νέα επαγγέλματα, πολιτιστική κληρονομιά)

• Αθλητισμός (Μαγειρική, Μουσική και αθλητισμός κ α )

• Γλώσσες (φιλαναγνωσία, γλώσσες που μας ενώνουν)

• Ιστορία και Γεωγραφία

• Τέχνες

• Κοινωνικές Επιστήμες (Ισορροπία Εργασίας-Προσωπικής Ζωής)

• Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

• Υγεία και ασφάλεια ( ο αριθμός 112)

• Τεχνολογία, καινοτομία κ.α.

• Μαθηματικά και Φυσική

• Ειδικές Ανάγκες

Είναι πολύ σημαντικό να επιχειρήσετε να εμπλουτίσετε τον κατάλογο με νέες θεματικές τις οποίες θα μας καταχωρίσετε στην ακόλουθη φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/1vd7sZk8od6BnN-6gOY50tFs9GiVn4FDeZBnhkhr71Tg/viewform

Για δική σας διευκόλυνση είναι στη διάθεσή σας ως καλή πρακτική (υπόδειγμα), σε ψηφιακή μορφή
https://drive.google.com/file/d/0B481igik0hQrakhoeUh4VXd4VDZXRThHQmxyZEwyS3k2VDln/edit?usp=sharing
το πακέτο της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα με τίτλο "Η ψηφοφορία για την Ευρώπη σου".

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

· Α Υποβολή προτάσεων για τα πακέτα (συμπλήρωση της φόρμας ) ως 15/09/2014 και ώρα 24.00

· Β) Παράδοση τελικού κειμένου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ως 31/10/2014 και ώρα 24.00

· Γ) Επιμέλεια -δημοσίευση πριν το τέλος του έτους

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την

Ξανθή Χουλιάρα

(t4e 2011-13 & Amb2014)

στα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6945353565

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «TEACHERS 4 EUROPE 2013-14»

ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ TEACHERS4EUROPE  2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

 

Καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος μαζί με τις θερμές ευχές μας για ένα ξεκούραστο καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 

Η μετάβαση των περισσοτέρων συμμετεχόντων στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί στις 21/6/2014 μέχρι το μεσημέρι, στο χώρο του Ξενοδοχείου Mediterranean Palace στην αίθουσα Zeus Ballroom στον 7 όροφο, Σαλαμίνος 3 54626, Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310552554, www.mediterranean-palace.gr). Στο ίδιο ξενοδοχείο  θα διαμείνουν και όσοι από εσάς έχουν  ζητήσει διαμονή.

 

Η τελετή λήξης ξεκινάει το Σάββατο 21 Ιουνίου στις 15:30 μ.μ.. Συνιστάται άφιξη στους χώρους της τελετής λήξης μέχρι 15:00. Η προσέλευση σας στο χώρο, η εγγραφή και η παραλαβή του υλικού προτείνεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15:20. Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί σύμφωνα με το πρόγραμμα και η παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Αργύρη Περουλάκη, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Από τις 16:45 ως τις 20:30 θα ακολουθήσουν οι 7 παρουσιάσεις και συζητήσεις των εργασιών Teachers4Europe,  των εκπαιδευομένων Τ4Ε 2013-14. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο site www.teachers4europe.gr.  Στις 21:00 θα προσφερθεί, από την Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο του ξενοδοχείου.

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Mediterranean Palace

 

 

Το Μediterranean Ρalace βρίσκεται στην εμπορική, επιχειρηματική αλλά και πολιτιστική καρδιά της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης - τα ιστορικής αξίας Λαδάδικα. Η πρόσβαση σε ολόκληρο σχεδόν το κέντρο της πόλης είναι άμεση, ακόμη και με τα πόδια, σε λίγα λεπτά

 

Από Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Κινείστε στην Εθνική Οδό μέχρι να συναντήσετε το Δικαστικό Μέγαρο, όπου στρίβετε αριστερά. Στον επόμενο δρόμο που θα συναντήσετε στρίβετε δεξιά και στην οδό Δωδεκανήσου πάλι δεξιά. Αφού κινηθείτε σε όλο το μήκος της Δωδεκανήσου χωρίς να αλλάξετε κατεύθυνση συναντάτε την οδό Σαλαμίνος. Στο νούμερο 3 βρίσκεται το Mediterranean Palace.

 

Από αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Κινείστε στην οδό Γεωργικής Σχολής με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Χωρίς να αλλάξετε κατεύθυνση διασχίζετε τις οδούς Ε. Αντίστασης, Β. Όλγας και Β. Γεωργίου. Όταν φτάσετε στην πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. στρίβετε αριστερά στην οδό Τσιμισκή. Μετά το τέλος της οδού Τσιμισκή κινείστε στην οδό Πολυτεχείου. Στρίβετε αριστερά στην οδό Σαλαμίνος. Στο νούμερο 3 (στα δεξιά σας) βρίσκετε το Mediterranean Palace.

 

Αποστάσεις

Πλατεία Αριστοτέλους (Κέντρο Θεσσαλονίκης): 800 Μέτρα

Λευκός Πύργος: 2 Χιλιόμετρα

Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης: 3 Χιλιόμετρα

Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO: 3 Χιλιόμετρα

Σιδηροδρομικός Σταθμός: 2 Χιλιόμετρα

Αεροδρόμιο Μακεδονία: 15 Χιλιόμετρα

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «TEACHERS 4 EUROPE 2013-14»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ TEACHERS4EUROPE  2014 ΑΘΗΝΑ

 

 

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

 

Καθώς πλησιάζει το τέλος του προγράμματος μαζί με τις θερμές ευχές μας για ένα ξεκούραστο καλοκαίρι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 

Η μετάβαση των περισσοτέρων συμμετεχόντων στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί στις 23/6/2014 μέχρι το μεσημέρι, στο χώρο του στο χώρο του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Στο ίδιο ξενοδοχείο  θα διαμείνουν και όσοι από εσάς έχουν  ζητήσει διαμονή.

Το πρώτο T4E Journal είναι πραγματικότητα!
Το περιοδικό Teachers4Europe Journal είναι γενικού ενδιαφέροντος, με ευρύτατη θεματολογία και πολυτροπικό ύφος συγγραφής. Η ποιότητά του εμφανής, καθώς αποτελείται από άρθρα με τεκμηριωμένες θέσεις των συντακτών (Teachers4Europe), οι οποίοι και τα υπογράφουν, ανάλογα με την ειδικότητα, τα ενδιαφέροντά τους, τα όσα απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά και την έρευνα στο χώρο της παιδείας.


Θα το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
http://t4ejournal.is-best.net/

Στις 8 Ιουνίου 2014 γιορτάζουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών!

 

Λάβετε μέρος και κερδίστε βραβεία

 

Πρόσκληση για συμμετοχή σχολείων στο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από τη Mundus maris για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, αρμόδιας για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε σχολεία και ομάδες νέων σε όλο τον κόσμο. Οι νέοι χωρίζονται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (κάτω των 12 ετών και 12 ετών και άνω). Τα ενδιαφερόμενα σχολεία καλούνται να δείξουν τη δημιουργικότητά τους συμμετέχοντας με βίντεο, παρουσιάσεις με το σύστημα Pecha Kucha, και μια σύντομη έκθεση όπου θα αναφέρουν την εμπειρία τους…

 

Διεθνής επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες συμμετοχές. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί, σε ειδική τελετή,  μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (8 Ιουνίου). Τα βραβεία περιλαμβάνουν ταξίδια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοκάμερες, επισκέψεις σε ενυδρεία, κ.λπ.

 

Τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας τη συνημμένη αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Οι συμμετοχές (βίντεο/ παρουσιάσεις και σύντομη έκθεση) μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου 2014 στις 19.00 ώρα Ελλάδας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του διαγωνισμού, μπορείτε να συμβουλευθείτε το συνημμένο έγγραφο.

 


ee

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα  

 

Υπηρεσία Τύπου και ΜΜΕ                      

 

 

     Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάντηση εργασίας της Επιτρόπου κυρίας Ανδρούλλας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

(20 Φεβρουαρίου 2014)

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση εργασίας μεταξύ της Επιτρόπου κυρίας Ανδρούλλας Βασιλείου, αρμόδιας για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, και Ελλήνων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Η Επίτροπος στην ομιλία της με θέμα "Ευρωπαϊκές πολιτικές στην Εκπαίδευση", αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας ΠΙΖΑ του ΟΟΣΑ και της πρόσφατης έκθεσης του οίκου McKinsey με τίτλο "Εκπαίδευση για την Απασχόληση: Σχεδιάζοντας ένα σύστημα που λειτουργεί".

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλείου τόνισε ότι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί και τη βάση για τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας και πολιτείας. Συνεπώς, είναι σημαντικό οι μαθητές και απόφοιτοι να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα προσόντα και δεξιότητες.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε εκτεταμένα στα αποτελέσματα της έρευνας ΠΙΖΑ που αξιολογεί τις ικανότητες των 15 χωρών στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Σε αυτή την έρευνα, οι επιδόσεις των ελλήνων μαθητών, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι μειωμένες.

Επίσης, εκθείασε τον ρόλο των εκπαιδευτικών ως βασικοί συντελεστές για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης. Κλείνοντας, η Επίτροπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ERASMUS+ και στις δυνατότητες που παρέχει προς τους εκπαιδευτικούς και τους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρευνα ΠΙΖΑ:

http://www.iep.edu.gr/pisa/

Έκθεση McKinsey:

http://www.mckinsey.com/Insights/Social_Sector/Converting_education_to_employment_in_Europe

 

Δικτυακός τόπος της Ανδρούλας Βασιλείου και Twitter: @VassiliouEU
 

 

ΘΕΜΑ: «33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.)»

 

Σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών διοργανώνει τον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (60ος Πανευρωπαϊκός) Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων με γενικό θέμα «Πως θα ήθελα να ζω στην Ευρώπη».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης), Γυμνασίου, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και οι εργασίες θα γίνουν εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Τα επιμέρους θέματα για κάθε βαθμίδα είναι τα εξής:   

 

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ( Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη)

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Συζητώντας μεταξύ σας, αλλά και με τους μεγαλύτερους, εκφράζετε τη γνώμη σας ως παιδιά για το πώς θα θέλατε μεγαλώνοντας να είναι η ζωή σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

β. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Φαντάζομαι και συνθέτω μια ζωγραφιά για τον τρόπο ζωής των παιδιών στην Ευρώπη.»

 

Β. ΓΥΜΝΑΣΙΟ

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 «Σε ένα κείμενο 400 περίπου λέξεων αποτυπώνω τις σκέψεις μου σχετικά αφενός με τη ζωή στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και αφετέρου με τις προσδοκίες μου για ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής και εργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.»

 

Γ. ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Ευρισκόμενοι κοντά στην ενηλικίωση και επομένως στην ανάληψη ευθυνών ως ενεργοί πολίτες, αλλά και λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, σε ένα κείμενο 500-600 λέξεων, διατυπώνετε τους προβληματισμούς σας και τις προσδοκίες σας για τις γενικές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο συνολικό ευρωπαϊκό χώρο και ζητάτε από τους Ευρωβουλευτές μας τη δυναμική υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των νέων της Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον.»   

 

Δ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  (κοινή για Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ)

«Δημιουργώ μια καλλιτεχνική εργασία – ζωγραφική ή άλλο – όπου να αποτυπώνονται στοιχεία της ζωής που ζείτε τώρα, αλλά και της ζωής που θα θέλετε να ζήσετε ως ενήλικοι πολίτες της Ευρώπης.»

 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

·           Οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν μόνο ένα θέμα (γραπτό ή καλλιτεχνικό, της σχολικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν)

·           Σε κάθε εργασία πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα  με κεφαλαία γράμματα:

α) Επώνυμο & όνομα του μαθητή

β) Όνομα πατέρα & μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)

γ) Χρονολογία γέννησης και τάξη μαθητή

δ) Σχολείο, ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο, φαξ και e-mail

ε) Διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, φαξ

στ) Πιστοποιήσεις γνώσης ξένων γλωσσών (για τους μαθητές Λυκείου)

Τα ανωτέρω στοιχεία αναγράφονται στο πάνω αριστερό τμήμα της κόλλας Α4 των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος των καλλιτεχνικών έργων αναγράφεται στο μπροστινό μέρος.

Έργο, στο οποίο δε θα αναγράφονται τα παραπάνω στοιχεία, δεν θα είναι δυνατόν να αξιολογηθεί.

·           Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι χειρόγραφες, σε κόλλες Α4, που θα συρραφούν.

·           Οι καλλιτεχνικές εργασίες (ζωγραφικής) να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου ή μουσαμά περίπου Α4.

·           Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι Διευθυντές των σχολείων, αφού συγκεντρώσουν τις εργασίες, θα τις αποστείλουν μέχρι 30 Μαΐου 2014 με διαβιβαστικό έγγραφο, όπου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του Σχολείου (Διεύθυνση, Τηλέφωνα, φαξ και email) και τα ονοματεπώνυμα των μαθητών που συμμετέχουν, στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών στη διεύθυνση:

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΖΑΛΟΓΓΟΥ 10Α

106 78 ΑΘΗΝΑ (Υπόψη κ. Χρ. Κολλόκα)

ή

Στρ. Καραϊσκάκη 10

12461 Χαϊδάρι (Υπόψη κ. Π. Καραδήμα)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

·           Βραβεία θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων σε 100 περίπου διακριθέντες μαθητές όλων των βαθμίδων σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

·           Οι μαθητές που θα διακριθούν θα κληθούν να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης, με έξοδα που θα βαρύνουν τους ίδιους.

·           Δέκα (10) μαθητές Λυκείου από τους βραβευμένους θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων που έχουν αντίστοιχα βραβευτεί στη χώρα τους. Η επιλογή τους θα γίνει κατά αξιολογική σειρά και εφόσον διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων.

·           Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-3813229 και 211-7208363 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 
                                                               

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

Βαθ. Προτεραιότητας:

 

Αθήνα,           19-03-2014

Αρ. Πρωτ.         41952/Γ2

 

 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑ/ΣΗΣ 

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ & Γ

 

 

 

 
   

 

    

 

-----

Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη:   15180 Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

Πληροφορίες:                         Σ. Λαπατά

                        Αν. Πασχαλίδου

Τηλέφωνο:                  210-3442247

                        210-3442238

 
                          

·      Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης

·      Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης

·      Σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης (μέσω των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης)

 

ΠΡΟΣ:

 
                    

 

 

 

 

 

·      Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης

·      Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών

Ζαλόγγου 10Α

10678 Αθήνα

 

 
 

 


Πλαίσιο κειμένου: ΚΟΙΝ.:

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (Ε.Η.Σ.)»

 

Σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών διοργανώνει τον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (60ος Πανευρωπαϊκός) Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων με γενικό θέμα «Πως θα ήθελα να ζω στην Ευρώπη».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης), Γυμνασίου, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και οι εργασίες θα γίνουν εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Τα επιμέρους θέματα για κάθε βαθμίδα είναι τα εξής:   

 

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ( Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη)

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Συζητώντας μεταξύ σας, αλλά και με τους μεγαλύτερους, εκφράζετε τη γνώμη σας ως παιδιά για το πώς θα θέλατε μεγαλώνοντας να είναι η ζωή σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

β. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Φαντάζομαι και συνθέτω μια ζωγραφιά για τον τρόπο ζωής των παιδιών στην Ευρώπη.»

 

Β. ΓΥΜΝΑΣΙΟ

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 «Σε ένα κείμενο 400 περίπου λέξεων αποτυπώνω τις σκέψεις μου σχετικά αφενός με τη ζωή στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη και αφετέρου με τις προσδοκίες μου για ευνοϊκότερες συνθήκες ζωής και εργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο.»

 

Γ. ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ

α. ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

«Ευρισκόμενοι κοντά στην ενηλικίωση και επομένως στην ανάληψη ευθυνών ως ενεργοί πολίτες, αλλά και λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, σε ένα κείμενο 500-600 λέξεων, διατυπώνετε τους προβληματισμούς σας και τις προσδοκίες σας για τις γενικές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο συνολικό ευρωπαϊκό χώρο και ζητάτε από τους Ευρωβουλευτές μας τη δυναμική υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των νέων της Ευρώπης για ένα καλύτερο μέλλον.»   

 

Δ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΓΕ.Λ-ΕΠΑ.Λ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  (κοινή για Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ)

«Δημιουργώ μια καλλιτεχνική εργασία – ζωγραφική ή άλλο – όπου να αποτυπώνονται στοιχεία της ζωής που ζείτε τώρα, αλλά και της ζωής που θα θέλετε να ζήσετε ως ενήλικοι πολίτες της Ευρώπης.»

 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

·           Οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν μόνο ένα θέμα (γραπτό ή καλλιτεχνικό, της σχολικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν)

·           Σε κάθε εργασία πρέπει να αναγράφονται απαραίτητα  με κεφαλαία γράμματα:

α) Επώνυμο & όνομα του μαθητή

β) Όνομα πατέρα & μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)

γ) Χρονολογία γέννησης και τάξη μαθητή

δ) Σχολείο, ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο, φαξ και e-mail

ε) Διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, φαξ

στ) Πιστοποιήσεις γνώσης ξένων γλωσσών (για τους μαθητές Λυκείου)

Τα ανωτέρω στοιχεία αναγράφονται στο πάνω αριστερό τμήμα της κόλλας Α4 των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος των καλλιτεχνικών έργων αναγράφεται στο μπροστινό μέρος.

Έργο, στο οποίο δε θα αναγράφονται τα παραπάνω στοιχεία, δεν θα είναι δυνατόν να αξιολογηθεί.

·           Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι χειρόγραφες, σε κόλλες Α4, που θα συρραφούν.

·           Οι καλλιτεχνικές εργασίες (ζωγραφικής) να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου ή μουσαμά περίπου Α4.

·           Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι Διευθυντές των σχολείων, αφού συγκεντρώσουν τις εργασίες, θα τις αποστείλουν μέχρι 30 Μαΐου 2014 με διαβιβαστικό έγγραφο, όπου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του Σχολείου (Διεύθυνση, Τηλέφωνα, φαξ και email) και τα ονοματεπώνυμα των μαθητών που συμμετέχουν, στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών στη διεύθυνση:

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΖΑΛΟΓΓΟΥ 10Α

106 78 ΑΘΗΝΑ (Υπόψη κ. Χρ. Κολλόκα)

ή

Στρ. Καραϊσκάκη 10

12461 Χαϊδάρι (Υπόψη κ. Π. Καραδήμα)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

·           Βραβεία θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων σε 100 περίπου διακριθέντες μαθητές όλων των βαθμίδων σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

·           Οι μαθητές που θα διακριθούν θα κληθούν να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης, με έξοδα που θα βαρύνουν τους ίδιους.

·           Δέκα (10) μαθητές Λυκείου από τους βραβευμένους θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να συμμετάσχουν σε συναντήσεις νέων που έχουν αντίστοιχα βραβευτεί στη χώρα τους. Η επιλογή τους θα γίνει κατά αξιολογική σειρά και εφόσον διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής γλώσσας. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων.

·           Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-3813229 και 211-7208363 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών.

 

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 
 

 

 

 

 

 


Εσωτερική Διανομή

·       Δ/νση Σπουδών Π.Ε., Τμήμα Γ΄

·       Δ/νση Σπουδών Δ.Ε., Τμήμα Α΄

·       Δ/νση ΣΕΠΕΔ

·       Δ/νση Ιδιωτικής Εκπ/σης

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα

Τηλ.: 210 7272100

NEW! http://ec.europa.eu/greece

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook  Twitter  Youtube


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2014

 

 

«Teachers for Europe 2013-2014»

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα Teachers4Europe 2013-2014 (T4E) σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας.

 

Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη γνώση αλλά και τις δεξιότητες ώστε να διδάξουν στους μαθητές τους θέματα σχετικά με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα συμβάλλει στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

 

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 176 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ 4.500 μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις τους.

 

Για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δικτύου Teachers 4 Europe”, για φέτος και του χρόνου, εισήχθη μια νέα ιδέα, αυτή των «πρεσβευτών». Η ιδέα βασίζεται στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ήδη έμπειρων σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίοι, εθελοντικά πάντα, μετά την παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος, λειτουργούν ως πρεσβευτές, εκπαιδεύοντας τους νέους υποψήφιους T4E της περιοχής τους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος "Teachers4Europe 2013-2014" ολοκληρώθηκε με την επιλογή και επιμόρφωση των 40 πρώτων πρεσβευτών στο Βόλο (4-7 Ιανουαρίου 2014). Στη συνέχεια, οι πρεσβευτές αυτοί με τη σειρά τους θα επιμορφώσουν τους 240 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί κατόπιν αίτησης τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η επιμόρφωση ολοκληρώνεται όπως κάθε χρόνο με τη βιωματική εργασία τους στις τάξεις μαζί με τους μαθητές τους. Στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι νέοι T4E, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών των μαθητών τους σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στις εκάστοτε περιοχές.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστοσελίδα του προγράμματος: www.teachers4europe.gr

Βίντεο από την επιμόρφωση των πρεσβευτών στο Βόλο: http://youtu.be/0Dqeh2A7p84

 

Τμήμα Επικοινωνίας /Εταιρικών Σχέσεων

& Ευρωπαϊκών Δικτύων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η επιλογή των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην Επιμορφωτική Δράση "Teachers4Europe 2013-2014".

Η αξιολόγηση έγινε με βάση τα κριτήρια που περιγράφονται στην '' Πρόσκληση για τη συμμετοχή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Δράση Teachers4Europe 2013-2014".

Η επιλογή των εκπαιδευτικών και η δημιουργία "εκπαιδευτικών ομάδων" ανά περιφέρεια, βασίσθηκε :

 • στα αποτελέσματα της αξιολόγησης
 • στην ευρύτερη δυνατή γεωγραφική εκπροσώπηση ανά περιφέρεια
 • στο βέλτιστο αριθμό εκπαιδευομένων ανά ομάδα.

 

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2014

 

Βασιλίσσης Σοφίας 2 – 106 74 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. +30210 7272100 – φαξ +30210 7244620

http://ec.europa.eu/greece

 

Εκστρατεία για την Νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική την Ελλάδα

4 Ιανουαρίου 2014

doc

 

{slider=Video Εκδήλωσης Teachers4Europe 2013-2014  }


 


 


 

{/slider}

top-header

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗN ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «TEACHERS 4 EUROPE 2013-2014»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσκαλεί, το 2013-2014, τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2013-14».

Στόχος της δράσης είναι να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευόμενους, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της παρακολούθησης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πράξης, οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν, μέσα στα σχολεία που εργάζονται αλλά και μέσα από οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα ασκούν και αφορά ευρύτερα στην κοινωνία.

Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί καλούνται να παρακολουθήσουν προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις σε εκπαιδευτικά κέντρα στους όμορους με τα σχολεία τους νομούς, και τις οποίες θα συγκαλούν οι αντίστοιχοι πρεσβευτές της Δράσης teachers4europe, τον Φεβρουάριο 2014. Στη συνέχεια θα υλοποιήσουν μέσω πρακτικής εφαρμογής στα σχολεία όπου εργάζονται, εργασίες (in-class projects) με τους μαθητές τους (8-12 ετών), τις οποίες θα ολοκληρώσουν μέσα Απριλίου 2014. Οι τελικές παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις τελετές λήξης της Δράσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, και θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πρωτεύουσες της περιφέρειας που θα προσδιοριστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ειδικά φέτος, η επιμόρφωση έχει τη μορφή αποκεντρωμένης και ευέλικτης παρακολούθησης. Η ενδοσχολική επιμόρφωση αφορά στο διδακτικό προσωπικό δικτύου όμορων σχολείων και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των Πρεσβευτών Teachers4Europe ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση θα είναι δωρεάν, ενώ δεν θα υπάρχει αποζημίωση για τη μετακίνηση των εκπαιδευόμενων στα επιτόπου εκπαιδευτικά κέντρα και στις τελετές λήξης. Το κόστος της μετακίνησης θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ ή/και επισκεφτείτε το www.teachers4europe.gr

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014


Διαβάστε εδώ όλη την πρόσκληση

top-header

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ TEACHERS4EUROPE

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (Τ4Ε AMBASSADORS)

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το 2013-2014 προσκαλεί τους 175 ενεργούς Τeachers4Εurope καθώς και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ενίσχυση της δράσης Τeachers4Εurope και να λειτουργήσουν εθελοντικά ως πρεσβευτές της ιδέας και πολλαπλασιαστές των στόχων του Τeachers4Εurope (Τ4Ε).

Στόχος είναι να ενισχυθεί το δίκτυο των Τ4Ε μέσω της επιλογής και εκπαίδευσης σε πρώτη φάση πρεσβευτών Τ4Ε σε τοπικό επίπεδο που θα ενεργήσουν ως πολλαπλασιαστές και θα υποστηρίξουν μια σειρά επιμορφώσεων/εργασιών με υποψήφιους Τ4Ε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή τους. Σε δεύτερη φάση, οι εκπαιδευμένοι πρεσβευτές Τ4Ε μαζί με τους νέους υποψήφιους Τ4Ε που θα επιλεγούν σε επόμενο στάδιο, θα δημιουργήσουν μια ολιγομελή ομάδα επιμόρφωσης/εργασίας προκειμένου να οργανώσουν την περαιτέρω διάδοση των στόχων του προγράμματος με τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών στην ευρύτερη σχολική κοινότητα της περιοχής τους (συναδέλφους, γονείς, μαθητές).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερεις διακριτές φάσεις:

1. επιλογής των υποψηφίων Τ4Ε πρεσβευτών, μέχρι τις 15/11/2013

2. εκπαίδευσης των υποψήφιων Τ4Ε ambassadors, μέχρι τις 7/1/2014

3. διεξαγωγή των τοπικών επιμορφώσεων/εργασιών, μέχρι τέλη 3/2014 και

4. παρουσίασης αποτελεσμάτων, μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν, κατ' αρχήν να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 10 ωρών εξ αποστάσεως μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.teachers4europe.grκατά τις ημερομηνίες


20 Νοεμβρίου 2013 – 20 Δεκεμβρίου 2013


Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκπαίδευση διάρκειας 20 ωρών με φυσική παρουσία, σε εκπαιδευτικό κέντρο στο Νομό Μαγνησίας στις ημερομηνίες


4,5,6 Ιανουαρίου 2014


μέχρι το τέλος της χρονιάς 2013- 2014 θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών σε τέσσερα περιφερειακά κέντρα

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι συμμετέχοντες πρεσβευτές Τ4Ε θα υλοποιήσουν εθελοντικά τις προκαθορισμένες επιμορφώσεις/εργασίες στην ευρύτερη περιοχή όπου εργάζονται καθώς επίσης και μέσω της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τους διατεθεί, με στόχο να εμφυσήσουν στους νέους συμμετέχοντες υποψήφιους Τ4Ε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, το ενδιαφέρον για την κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω των επιμορφώσεων/εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο www.teachers4europe.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Διαβάστε εδώ όλη την πρόσκληση

Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από καλή εκπαίδευση. Τα σχολεία είναι οι κυριότεροι φορείς της εκπαίδευσης, και χωρίς προσηλωμένους, εμπνευσμένους και άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία δεν μπορούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Αυτό είναι ένα από τα σημεία εκκίνησης του «ανοίγματος της εκπαίδευσης», τη νέας μας πρωτοβουλίας που εξασφαλίζει ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές θα αποκομίζουν τα οφέλη της ψηφιακής επανάστασης στον τομέα της εκπαίδευσης.


Σήμερα, περισσότερο από το 60 % των παιδιών ηλικίας εννέα ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση φοιτούν σε σχολεία που δεν έχουν ψηφιακό εξοπλισμό, και το 70 % των εκπαιδευτικών δηλώνει ότι δεν λαμβάνει την κατάρτιση που θα επιθυμούσε όσον αφορά τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στην τάξη και την προετοιμασία του μαθήματος. Σε πολλές περιπτώσεις τα σχολικά προγράμματα δεν παρέχουν το σωστό πλαίσιο για τη χρήση των νέων τεχνολογιών με σκοπό τη διευκόλυνση της μάθησης.  


Οι ανισότητες στη σύνδεση των ανθρώπων στην ψηφιακή εποχή επιφέρουν, επίσης, ανισότητες στον τομέα της εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία «Άνοιγμα της εκπαίδευσης» αποβλέπει στην καλύτερη οργάνωση των εκπαιδευτικών μας συστημάτων σε ό, τι αφορά την παιδαγωγική, το περιεχόμενο και τις υποδομές. Η συνδρομή και των τριών αυτών στοιχείων θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.


Δεν μπορούμε να δεχθούμε το ψηφιακό χάσμα στην Ευρώπη. Τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο κρατών μελών πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση των δράσεων που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη των τριών αυτών στοιχείων. Ιδίως όταν πρόκειται για την παιδαγωγική, η ποιότητα των εκπαιδευτικών μας είναι υψίστης σημασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας. Τώρα είναι η στιγμή να τους υποστηρίξουμε ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν έναν νέο τρόπο σκέψης που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.


Έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τέτοιες δαπάνες σε περίοδο λιτότητας; Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι: Έχουμε την πολυτέλεια να μην κάνουμε τέτοιες δαπάνες;


Οι επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τους νέους μας.


Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν θαύματα μες στην τάξη, με εντυπωσιακό αντίκτυπο στη ζωή του κάθε μαθητή και των κοινοτήτων. Αλλά σ’ έναν κόσμο όπου τα παιδιά ζουν και αναπνέουν με τις ψηφιακές τεχνολογίες, η διευκόλυνση της μάθησης στην τάξη πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα. Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται νέα εργαλεία για να κάνουν το μάθημά τους ελκυστικό. Ο μάγος έχει ένα κουνέλι και ένα καπέλο· στον 21ο αιώνα, όμως, τα απαραίτητα εργαλεία για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού πρέπει να είναι οι ψηφιακές δεξιότητες και ο ψηφιακός εξοπλισμός.


Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια κατάσταση στην οποία οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται ότι δεν γνωρίζουν αρκετά ώστε να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία· ή, στην οποία η τεχνολογία εκλαμβάνεται ως απειλή προς τις γνώσεις και το κύρος τους. Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν την κατάλληλη κατάρτιση και τον κατάλληλο εξοπλισμό.


Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει. Όπως να διατηρήσει τη διαδικτυακή πύλη του Europa για την ανοικτή εκπαίδευση, η οποία εγκαινιάζεται αυτόν τον μήνα. Αυτή η πύλη παρέχει δωρεάν πόρους, οι οποίοι δεν υπόκεινται σε περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων, και αποβλέπει στη διευκόλυνση της ψηφιακής διδασκαλίας και στη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας. Είναι ένας τόπος τον οποίο μπορούν να εξερευνήσουν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές ή ο καθένας μόνος του.

Τι γίνεται, λοιπόν, με τη χρηματοδότηση; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει τους στόχους της ανοικτής εκπαίδευσης με κονδύλια από το «Erasmus +» –το νέο πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία– και από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», το νέο πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ. Μόνο το «Erasmus +» θα παράσχει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να συνεργαστούν ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα οφέλη της ψηφιακής επανάστασης. Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού που θα υποστηρίζεται από το «Erasmus +» θα διατίθεται στο κοινό δωρεάν μέσω ανοικτών αδειών.


Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία και το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» θα είναι ακόμη μεγαλύτερες: εναπόκειται στα κράτη μέλη και τις περιφερειακές αρχές να θέσουν ως προτεραιότητα τις υποδομές ΤΠΕ και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών.


Η φιλοδοξία μας είναι τα άτομα κάθε ηλικίας στην Ευρώπη να επωφελούνται από νέες μεθόδους μάθησης, έτσι ώστε οι πολίτες μας να είναι πιο δημιουργικοί, πιο καινοτόμοι, να έχουν πιο επιχειρηματικό πνεύμα και μεγαλύτερες δυνατότητες απασχόλησης.


Το άνοιγμα της εκπαίδευσης θα βοηθήσει τους μεν  καθηγητές από φύλακες να γίνουν οδηγοί, τη δε εκπαίδευση να γίνει πιο προσβάσιμη, έτσι ώστε όλοι, από το σχολείο μέχρι το «πανεπιστήμιο της ζωής», να είναι επιβιβασμένοι στην ψηφιακή υπερταχεία.


Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας των εκπαιδευτικών στις 5 Οκτωβρίου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια πραγματική αλλαγή!των

Neelie Kroes, αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιας για το ψηφιακό θεματολόγιο

Ανδρούλλας Βασιλείου, ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας


Last opportunity to participate in study visits: apply by 15 October


The call for applications to participate in the study visits programme for education and vocational training decision-makers and specialists is open now.

The visits, to take place between March and June 2014, are the last that were scheduled within the Lifelong Learning Programme (2007-13).

144 study visits will take place in 29 European countries. These will explore about 30 various topics, in line with the latest European priorities in education and training.
 

Topics include:

 • Helping people acquire key competences (language teaching and learning, education for active citizenship and sustainable development, ICT use);
 • Work-based learning and transition from education and training to the world of work;
 • Cooperation between education and training institutions, companies and communities;
 • Equal opportunities for disadvantaged groups;
 • Measures to prevent early school leaving;
 • Initial and continuing training of teachers, trainers and educational leaders.

Study visits are targeted to those responsible for educational and vocational training policies at local, regional and national levels, including directors of education and vocational training establishments, guidance centres and validation and accreditation centres; teacher trainers; education and training inspectors as well as representatives of employers’ associations and trade unions. The impact of the study visits programme on education and training policy and practice in Europe is considerable.
 

Candidates should consult national agencies in their countries and submit their applications online at the study visits webpages of the Cedefop web portal by 12:00 noon Central European Time on 15 October 2013.
 

The next phase of peer-learning activities in the world of education and training, Erasmus+, will be discussed at a conference to be held on 26 September 2013 in Thessaloniki.
 

Press release online http://www.cedefop.europa.eu/EN/news/21831.aspx

Read Cedefop’s press releases

http://www.cedefop.europa.eu/EN/news/press-releases.aspx

Subscribe to Cedefop’s electronic newsletter http://www.cedefop.europa.eu/EN/news/newsletters.aspx

Subscribe to Cedefop’s briefing notes: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Contact

Press Office: Rosy Voudouri
Tel: +30 2310 490012, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Department contact: Ioanna Nezi
Tel: +30 2310 490186, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Head of Area Communication, Information and Dissemination: Gerd Oskar Bausewein
Tel: +30 2310 490288, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


A
bout Cedefop
The European Centre for the Development of Vocational Training (Cedefop), an agency of the European Union based in Thessaloniki, Greece, supports European policy-making in the field of vocational education and training. http://www.cedefop.europa.eu

 

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ολοκλήρωσε, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης), το επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Teachers4Europe, με την παρουσία των 79 νέων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ένας μεγάλος αριθμός από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας που ολοκλήρωσαν πέρυσι τη δράση.


Σκοπός της τελικής αυτής φάσης της επιμόρφωσης ήταν η παρουσίαση των εργασιών των 175 εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε 200 Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.


Οι εργασίες που απασχόλησαν τις τάξεις τους ήταν σχετικές με μια μεγάλη ποικιλία επίκαιρων θεμάτων όπως το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, ο πολιτισμός κι οι μουσικές παραδόσεις.


Η χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και να τους κάνει να ασχοληθούν ενεργά με διάφορες πλευρές των Ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας.


Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και με μία εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Το υλικό των εργασιών των 175 εκπαιδευτικών θα είναι διαθέσιμο στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα μέσω του site www.teachers4europe.gr. Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι δάσκαλοι τους απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία το μέλλον.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της κάρτας-μέλους της ομάδας 'Teachers4Europe' και των βεβαιώσεων συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Άρη Περουλάκη.


Σχετικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση Teachers4Europe, μπορείτε να δείτε παρακάτω.{slider=Video Εκδήλωσης Teachers4Europe 2012-2013  }


{/slider}

{slider=Παρουσίαση Teachers4Europe 2012-2013  }

Ελληνική έκδοση


Αγγλική έκδοση


{/slider}

{slider=Φωτογραφικό Υλικό 2012-2013  }


{gallery}epikoinoniako-yliko/fotografies2012-13{/gallery}

{/slider}

download pdfΚατεβάστε το Report

Developing key competences at school in Europe
Challenges and opportunities for policy

Αξιότιμες κυρίες / Αξιότιμοι κύριοι,
 

Η Ομάδα Έργου σας καλωσορίζει στην Τελική Εκπαιδευτική Διαδικασία της Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Δράσης «Teachers 4 Europe 2012-13».


Η Τελική Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013, στις 11:00 πμ, στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, Αίθουσα Λόγου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο, 10564 (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103253989, www.stoabibliou.gr). Σε μικρή απόσταση από το χώρο της εκδήλωσης βρίσκεται το ξενοδοχείο  στο οποίο και θα διαμείνουν  όσοι από εσάς έχουν  ζητήσει διαμονή, το ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL, Πανεπιστημίου 52, 10678, Αθήνα, τηλέφωνο επικοινωνίας:2103326000, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.titania.gr.


Η διαδικασία προσέλευσης και εγγραφών θα ξεκινήσει στις 10:30 πμ.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει στις 11:00 πμ. Θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση  των εργασιών και θα ολοκληρωθεί στις 17:00 μμ με την τελετή απονομής του τίτλου «teachers4europe». Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί δείπνο με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο εστιατόριο «Olive Garden» του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ.


Σας παρακαλούμε η προσέλευσή σας να ολοκληρώνεται στις καθορισμένες ώρες, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα να είμαστε ακριβείς. Στην περίπτωση που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι μπορεί να καθυστερήσει η προσέλευσή σας, παρακαλούμε να ενημερώσετε, καθότι η τήρηση του προγράμματος είναι υποχρεωτική.


Τις επόμενες ημέρες θα σας ενημερώσουμε για το αναλυτικό πρόγραμμα, τις οδηγίες πρόσβασης στον χώρο εκδηλώσεων καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα διαμορφωθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και στο site www.teachers4europe.gr .


Σας συγχαίρουμε για το εξαιρετικό έργο σας και σας ευχαριστούμε για την συνεργασία!


Με εκτίμηση,

Τατιάνα Ριζοπούλου
Επικεφαλής Ομάδας Έργου

Αναρτήθηκαν οι πλήρεις οδηγίες οργάνωσης της Εκπαιδευτικής Δράσης για τον Ιούνιο 2013

Με την έναρξη του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά το Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών, ένα έτος αφιερωμένο σε εσάς και στα δικαιώματά σας. Αυτό το Ευρωπαϊκό Έτος εγκαινιάζεται σε μια κρίσιμη περίοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης – το 2013 είναι το έτος της 20ής επετείου της Ιθαγένειας της ΕΕ, που εισήχθη με τη Συνθήκη του Μάαστριχ το 1993 και είναι επίσης ένα έτος πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Μασσαλία (Γαλλία) και το Košice (Σλοβακία) θα είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2013. Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα αρχίσει επίσημα στις 12 Ιανουαρίου στη Μασσαλία και στις 19 Ιανουαρίου στο Košice.