ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η παρούσα ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη μόνο για λόγους αρχείου και δεν ανανεώνεται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα

Τηλ.: 210 7272100

NEW! http://ec.europa.eu/greece

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook  Twitter  Youtube


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2014

 

 

«Teachers for Europe 2013-2014»

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα Teachers4Europe 2013-2014 (T4E) σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας.

 

Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη γνώση αλλά και τις δεξιότητες ώστε να διδάξουν στους μαθητές τους θέματα σχετικά με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα συμβάλλει στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

 

Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα 176 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ 4.500 μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις τους.

 

Για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δικτύου Teachers 4 Europe”, για φέτος και του χρόνου, εισήχθη μια νέα ιδέα, αυτή των «πρεσβευτών». Η ιδέα βασίζεται στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ήδη έμπειρων σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίοι, εθελοντικά πάντα, μετά την παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος, λειτουργούν ως πρεσβευτές, εκπαιδεύοντας τους νέους υποψήφιους T4E της περιοχής τους.

Η πρώτη φάση του προγράμματος "Teachers4Europe 2013-2014" ολοκληρώθηκε με την επιλογή και επιμόρφωση των 40 πρώτων πρεσβευτών στο Βόλο (4-7 Ιανουαρίου 2014). Στη συνέχεια, οι πρεσβευτές αυτοί με τη σειρά τους θα επιμορφώσουν τους 240 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί κατόπιν αίτησης τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η επιμόρφωση ολοκληρώνεται όπως κάθε χρόνο με τη βιωματική εργασία τους στις τάξεις μαζί με τους μαθητές τους. Στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι νέοι T4E, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών των μαθητών τους σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στις εκάστοτε περιοχές.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστοσελίδα του προγράμματος: www.teachers4europe.gr

Βίντεο από την επιμόρφωση των πρεσβευτών στο Βόλο: http://youtu.be/0Dqeh2A7p84